dinsdag 9 september 2008

Het is een feit, we zeilen weer!!


Het is allemaal een beetje snel gegaan....
Net na de vakantie hebben Monique en ik bedacht de watersport avonturen weer te willen oppakken, de tijd is er rijp voor!

We zijn op stap gegaan, hebben een rondje jachtmakelaars in Zeeland gedaan, gevolgd door een rondje IJsselmeer waar we vele zeiljachten hebben bekeken. We zouden ons "een beetje gaan oriënteren" en er de tijd voor nemen om (in de loop van de winter....) weer een zeilboot te kopen.

Bij ons rondje rondom het IJsselmeer (zaterdag 30 Augustus) hadden we om 8.30 uur een afspraak in Enkhuizen om een Maxi999 te bekijken. Nou, ik kan je zeggen, dat was een uitgeleefd schip, te vies om beet te pakken. Terwijl ik nog aan boord de ruimte stond te bekijken stonden Monique, Sjors en Mauro (vriendje van Sjors) alweer op de wal. Maar de makelaar had nog wel een Dehler 35 CWS bouwjaar 1995 liggen. Wel boven het budget, maar laten we er toch maar even in kijken zij ik tegen Monique, Sjors en Mauro. Vluchtig hebben we deze boot bekeken. Vervolgens hebben we onze reis rond het IJsselmeer vervolgd en een boot of 10 bekeken. Eén boot in Lemmer had zeker onze aandacht, een Bianca 107 van 21(!) jaar oud. Ook een Bavaria 34 hebben we bekeken, maar deze 9 jaar oude boot was ondanks de jonge leeftijd al behoorlijk slecht. De Bavaria's ging daarop direct van de lijst!

De zondag erop hebben we de hele dag niets meer ondernomen, moe van de trip van zaterdag, de hele dag een beetje keutelen met in gedachte datgene we zaterdag allemaal hebben gezien. Uiteindelijk hebben we zondagavond besloten (onder het mom van "wie niet waagt, die niet wint") een scherp bod uit te brengen op de Dehler 35 CWS. Zo gezegd, zo gedaan, nu maar wachten op een reactie.
En die kwam met een onverwachtte mededeling: "Uw bod is geaccepteerd, ik maak het schip klaar voor aflevering" luidde de tekst in de mail van de makelaar. Dat was goed nieuws waarop we niet hadden gerekend. Per omgaande heb ik broer Marcel gebeld om nog dezelfde dinsdagavond de boot aan een eerste eigen inspectie te onderwerpen. Op een paar opknappunten na waren we onder de indruk van het schip en hebben met de makelaar een vervolgafspraak gemaakt zodat we ook het onderwaterschip konden bekijken. Die tweede inspectie hadden we op maandag 8 september. We hebben de boot op de wal laten zetten.
Ook de romp onderwater is dik in orde. Alleen wat speling op de schroefas, maar dat is goed te verhelpen.
Geen reden dus om van de koop af te zien!
We hebben uiteindelijk handtekening onder het koopcontract gezet. We zijn eigenaar van een Dehler 35 CWS!

We gaan a.s. weekend het schip schoonmaken en de zeilen eraf halen. Vooral de zeilen hebben een flinke schoonmaakbeurt nodig, die zitten er waarschijnlijk al 4 maanden op en zijn behoorlijk groen. Ook het interieur kan wel een sopje gebruiken, maar daar weten we wel raad mee.
Over een week of twee/drie verwachten we ermee te gaan varen / zeilen. Tot ongeveer eind oktober zal de boot waarschijnlijk wel in Enkhuizen blijven liggen, kunnen we het IJsselmeer nog een beetje verkennen. Da's weer eens wat anders.
Daarna de winterstalling in, hier en daar wat opknappen en de boot omdopen naar ........., en volgend seizoen weer naar Hellevoetsluis.

Dus watersporters onder u: We zijn er weer bij, volgend seizoen in Hellevoetsluis!

Geen opmerkingen: