zondag 12 oktober 2008

Mannen weekend op de boot

Het was me het weekendje wel zeg.....



Het weer was fantastisch, geen vrouwen in huis (Monique was met vriendinnen een weekendje wandelen in Duitsland), dus wij - Sjors & Ruud - zijn er lekker met de boot opuit gegaan.

Zaterdag hebben we een lekker tochtje gemaakt, nadat we eerst even bij Dekker watersport in Zaandam waren geweest. Zondag hadden we iets meer tijd. Nadat we lekker hadden uitgeslapen hebben we rond 12.00 uur de zeilen gehesen en hebben koers gezet richting Lelystad. We hadden een mooi aandewinds rak, het liep lekker met uitschieters naar bijna 7 knopen bij windkracht 3. Sjors genoot ervan, was onder de indruk van het zicht naar buiten door de raampjes in de romp (die bijna onder water verdwenen...). Na een uurtje of twee te hebben gezeild doemde de energiecentrale van Lelystad uit de damp op.



We hebben daar de koers veranderd richting de dijk Enkhuizen - Lelystad (gele boei langs de dijk), om vervolgens weer terug te zeilen langs de dijk naar Enkhuizen. Sjors vond het allemaal geweldig, en ik natuurlijk ook! 's Ochtends stond Sjors al te popelen om te gaan zeilen, dus da's een goed teken!
Nu maar hopen dat het in onze herftvakantie ook lekker weer wordt. Het plan is om in de loop van de week de boot terug te varen naar Zoeterwoude, waar de boot de kant op gaat bij Tijssen. We varen de "StaandeMastRoute" 's nachts door Amsterdam richting Ringvaart. Wanneer we precies door Amsterdam varen weten we nog niet, we laten het allemaal van het weer afhangen.

Geen opmerkingen: