maandag 15 december 2008

Nieuwe set zeilen besteld!


Vandaag even iets heel anders gedaan.
Na wat heen en weer bellen en mailen hebben we een keuze gemaakt voor een nieuw grootzeil! En niet alleen dat, ook de fok wordt vervangen door een nieuw exemplaar.

Na een bezoekje vandaag aan Jeroen Koninkx van SailSelect in Uitdam hebben we de knoop doorgahakt. De gunstige prijsstelling (winterkorting) en een op een mooi bedrag afgeronde deal resulteren er dus in dat we grootzeil én fok vervangen (met wat extra korting voor ons als Dehler zeilers, Jeroen zeilt zelf een Dehler 34...). Beide worden uitgevoerd in Off-shore/racing US High Performance Premium Dacron zeildoek, cross-cut uitgevoerd, grootzeil volledig doorgelat, in de fok komen 3 keine zeillatjes in het achterlijk. Tevens zijn het onder- en achterlijk van de fok uitgerust met een Sunbrella UV suncover.

De uitgebrachtte offertes van North Sails en Hagoort waren overigens dusdanig boven het budget dat deze afvielen, Momentum Sails kwam behoorlijk in de buurt van het aanbod van SailSelect.

A.s. donderdag wordt e.e.a. aan boord ingemeten, daarna ca. 6 weken levertijd...

In de tussentijd klussen we gewoon door, kleine klusjes doe ik zoveel mogelijk thuis. Er is inmiddels heel wat thuis in de vernis gezet. Gisteren nog even de treden van de trap aan boord gedemonteerd, zodat ik deze ook nog even thuis kan opknappen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

He Ruud
Super joh.
Wat ga je nu nog vernieuwen?
Zometeen heb je een volledig nieuwe boot man.
Ik ben erg benieuwd hoor , maar ook een beetje bang......dat je ons zometeen de weg wijst , al vooruitvarend!
groeten Marcel

Ruud en Monique Blomsma zei

Hé Blom, we zullen het zien, volgend jaar rond mei 2009! Als je wat meer snelheid wil kan je altijd nog bij ons aan boord stappen -:)
Andere grote aankopen gaan we zeker niet doen dit (komend) jaar (zei ik ook toen we deze boot kochten, hmmm). De nodige klussen moeten we nog wel doen natuurlijk, en niet te vergeten een rubberbootje met motor om de kids te pleasen......

Groetjes, Ruud