woensdag 20 mei 2009

Motor moet gemaakt worden

Sinds afgelopen zondag ligt de boot bij Yagra jachtservice in Hellevoetsluis. Tijdens de vakantie bleek na ca. 15 uur varen 0.3 liter olie te zijn gelekt uit de motor. Op zich was dat wel iets wat we in de gaten moesten houden. Na nog eens ca. 10 uur te hebben gevaren bleek de motor ineens veel meer olie te lekken, ca. 1 liter was weggelekt en lag in de opvangbak. Hier moet dus iets aan gedaan worden.

Vandaag even met Yagra gebeld, monteur Robin had niet al te best nieuws. De reparatie is nogal ingrijpend en kan niet aan boord gedaan worden. De motor moet er dus uit.

Yagra gaat de reparatie komende week uitvoeren, motor demonteren, op de testbank zetten, vaststellen of dit de enigste lekkage is (voor zover nu zichtbaar wel), pakking vervangen, test draaien, en weer terugplaatsen. Geschatte tijd die hiervoor nodig is is ca. 2.5 dag. Hopelijk blijft het hierbij en kunnen we vanaf het Pinkster weekend weer met een gerust gevoel varen, welliswaar met een flinke hap uit het nog te ontvangen vakantiegeld.

Komend weekend kunnen we nog wel even de boot meenemen, hopelijk nog even een rondje zeilen, als we de motor maar zo min mogelijk gebruiken en het oliepeil in de gaten houden (of er wat bij gooien als het peil te laag zou worden.....).

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen: