woensdag 14 april 2010

Romp en kiel

De onderkant zit weer twee keer strak in de self-polishing antifouling. Nog even de stempeltjes stuk voor stuk laten zakken en op de ondersteunde plekken een likje antifouling smeren, dan is het vlak weer netjes. Het valt misschien wel op dat de kleur van de antifouling een stuk donkerder is dan vorig jaar. De lichte kleur antifouling die we vorig jaar hebben gebruikt werd in de loop van het jaar nog zoveel lichter dat een donkerdere kleur wel mocht. Is minder besmettelijk, heeft zo zijn voordelen.









De kiel is een ander verhaal. Een deel van de kiel heb ik tot op het staal kaal gehaald en inmiddels twee keer in de Primocom gezet. Er moeten nog 4 tot 5 lagen op wil de laagdikte voldoende zijn om er weer jaren tegen te kunnen. Iedere avond dus nog even een schilderklusje. Het gaat me niet lukken de hele kiel op deze wijze te behandelen, de rest van de klus schuif ik door naar de volgende keer dat de boot op de kant staat (mede door opspelende rugklachten...). Moet wel zeggen dat de kiel er een stuk strakker van wordt, dus als dit eerste behandelde deel goed stand houd is het de moeite waard de rest ook "even" te doen.

Ongeveer de helft van de romp boven de waterlijn zit ook weer in de was (Star brite PTEF-based polish), de rest ook de komende avonden / weekend weer even afmaken. Als het een beetje mee zit wil ik ook nog de rand van de spiegel daar waar nodig repareren.

Geen opmerkingen: