dinsdag 6 april 2010

Weer een stukje verbeterd


Afgelopen donderdag waren de nieuwe kussenklaar, vrijdag snel even opgehaald. Het resultaat ziet er goed uit, we kunnen weer lekker slapen in ons achter hutje.


Vrijdagmiddag en zaterdag het onderwaterschip even goed onderhanden genomen, het hele vlak met een 3M schuurpad nat opgeschuurd en schoon gemaakt. Met name rond de waterlijn was er behoorlijk wat vuil achter gebleven. Misschien in het volgende najaar als de boot weer de kant op gaat maar even direct onder handen nemen en niet meer tot het voorjaar wachten....
Komende dagen / weekend weer twee lagen antifouling aanbrengen. De kleur van het onderwaterschip wordt een tintje donkerder dan voorheen (iets minder besmettelijk). De kiel moet nog een beetje opgeknapt worden, de roest pokken heb ik een klein stukje verwijderd en behandel ik met een primer alvorens de antifouling aan te brengen. Even kijken hoever ik kom voordat de boot het water in gaat.

Zaterdagmiddag no even het dek, kajuitopbouw en de kuip flink schoon geschobt, dat was hard nodig. Eerste paasdag in de soms stromende regen de hele romp bover de waterlijn schoon gesopt, rond het middaguur was alles weer redelijk schoon. Nu nog de romp in de was zetten, dan moet ie er minstens weer een seizoen tegen kunnen.

Geen opmerkingen: