maandag 29 april 2013

Voorjaarstocht naar de thuishaven!

Alweer een week geleden hebben we de boot overgevaren naar de thuishaven. We hebben er een gezellig lang weekend van gemaakt. In het weekend zijn Monique haar 2 zussen Odette en Ingrid weer meegevaren. Dit keer geen schade gevaren door een boeitje over het hoofd te zien, in die zin zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We hadden echter wel een probleempje bij de spoorbrug van Gouda. Na een klein uurtje voor de spoorbrug te hebben gelegen wilde de motor niet starten. Even snel de motorruimte open gemaakt, maar helaas niet direct het probleem kunnen traceren. Dus maar even een sleepje door de brug gevraagd aan een medewatersporter en na de brug afgemeerd om daar even rustig verder te zoeken en te meten. Na verder onderzoek leek mij dat alles in orde moest zijn, geen zekeringen die stuk waren, geen losse kabels. Dan maar even een klap met de hamer op de startmotor, maar dat hielp in eerste instantie niet. Uiteindelijk Monique laten starten en ik direct een klapje erop en ja hoor, hij startte! We lagen inmiddels wel een half uur achter op alle andere boten die door de spoorbrug waren gegaan, we miste dus behoorlijk de aansluiting. Bij de Algerabrug in Capelle ad Ijssel moesten we 40 minuten wachten (met draaiende motor, ik had me voorgenomen die niet meer uit te zetten totdat we in Dordrecht zouden afmeren). Ook bij de volgende brug - de in onze familie beruchte boogbrug bij Alblasserdam - waren we en kwartier te laat en zouden we bijna twee uur moeten wachten. We hebben de brug toch maar even opgeroepen en uitgelegd dat we door motorpech te laat waren en vroegen de brugwachter om een extra opening. Het werd even stil aan de andere kant van het marifoonkanaal, maar uiteindelijk kwam de reactie terug dat hij bij wijze van uitzondering de brug wel even wilde openen (YES!), het was per slot van rekening weekend. Wat een geluk, had niet graag nog een keer afgemeerd met 1,5 uur draaiende motor... En zo kwamen we rond een uurtje of 7 bij Dordrecht aan, de haven bij de Koninklijke Dordrechtse Roei &Zeil vereniging was vol, dus even een stukje teruggevaren naar de Wijnhaven, waar we vervolgens een ligplaats vonden.

.

s´Avonds zijn we nog even een stukje gaan wandelen in het centrum van Dordrecht, hebben in een gezellig cafe wat gedronken en teruggeblikt op een gezellige geslaagde dag. Het weer werkte mee, al moesten we wel warme kleding aan.

Zondag zijn we in Dordrecht blijven liggen en hebben een lekkere wandeling door de stad gemaakt. Het weer was perfect, fris maar zonder wind dus zeer aangenaam! De winkels waren gesloten, maar hier en daar waren wat antiekwinkels open. Zo ook een pand waar het Wereldwijven Handwerklab in is gevestigd. Onze aandacht werd getrokken door de prachtige gevel van het pand waarin de Wereldwijven zijn gevestigd. De Wereldwijven zijn een twintigtal vrouwen van verschillende culturele achtergronden begeleid door stichting Intermezzo. De meeste wonen in Dordrecht en omstreken. Zij werken samen in het atelier en zo ook aan hun integratie. Ze maken er prachtige kussens, eigentijdse kleding en andere handwerken, de moeite waard om er eens binnen te lopen aan de Voorstraat 178.

Eind van de middag gingen Odette en Ingrid weer van boord, zij werden door Leon weer opgehaald.

Aangezien het weer perfect was en er vrijwel geen wind stond was dit hét moment om de boot verder op te tuigen. We hebben de fok, maindrop en grootzeil er weer opgezet.

Maandag hebben we de tocht voortgezet naar de Hellevoetsluis. Halverwege de middag meerde we weer af aan de golfbreker. Na het afmeren meteen maar weer even gecheckt of we echt een startmotor probleem hebben, en ja hoor, weer niet starten. We moesten echter nog wel vanaf de golfbeker de box in varen. Maar even de landvasten in de box klaargelegd, de motor wederom met een klap op de startmotor gestart en de box ingevaren. Dinsdag is de startmotor uitgebouwd en naar een revisiebedrijfje in Hellevoetsluis gebracht. Nu dus even niet varen tot er een oplossing is....

Geen opmerkingen: