maandag 14 september 2009

Culinair hoogstandje aan boord van de Miracle

Zondag j.l. waren Petra & Hans Berendse, Mauro en Gino een dagje bij ons aan boord om eens te zien hoe dat er bij ons aan boord aan toe gaat. En natuurlijk om een stukje te zeilen. De wind trok s'ochtends al behoorlijk aan en van veel zonneschijn was geen sprake. Met een graadje of 17 en behoorlijk wat buien gedurende de dag hebben we er met z'n allen toch wat van gemaakt. Nadat we s'ochtends de koffie hadden genuttigd hebben we vroeg in de middag toch nog even een stukje gezeild. De noord-noordwesten wind was eigenlijk net iets te krachtig om zonder rif te zeilen, maar daar kwamen we pas op het water achter. Nadat we eenmaal de zeilen hadden gehesen lagen we gelijk flink op een oor, we hebben daarom maar niet al te scherp aan de wind gezeild en vlogen halve wind met een vaart van max 7,6 knopen richting Stellendam. Voor de familie Berendse een hele nieuwe ervaring, wel even spannend vond Petra aan het begin. Gino daarintegen vond het helemaal geweldig. Binnen korte tijd gingen we over stag en namen we het rak met ruime wind terug om richting Middelharnis te zeilen. De wind trok echter nog een stukje aan en de lucht kleurde donker. Alles bij elkaar hebben we hooguit drie kwartier gezeild en hebben we, om het toch maar wel gezellig te houden, de zeilen maar weer gestreken tegenover Hellevoetsluis. Tegen de wind in zijn we op de motor over gestoken richting de Helius haven, met Mauro achter het roer.

Eenmal weer in de box hebben we gelunched en hebben we s'middags letterlijk tussen de buien door een wandeling door de jachthavens van Hellevoetsluis gemaakt. De kids hebben nog heel wat mijlen in de rubberboot weggevaren. Met de regenpakken en zwemvesten aan hebben ze zich s'middags prima vermaakt.

En dan komt nog de diner aan boord...
Nadat we s'middags lekker hebben geborreld (naar binnen bij een bui / naar buiten want de zon schijnt weer ... en weer naar binnen...) zorgt Petra voor een heerlijk diner. Laat dat maar aan Petra over, zij had alle ingredienten meegenomen voor een culinair hoogstandje aan boord.



Zij heeft een heerlijke pasta maaltijd bereidt, het eigen recept van Petra zal ik niet verklappen, maar er zat veel Zalm in. Een kaas-roomsaus met knoflook en nog wat fijne groente maakte de maaltijd tot een culinair hoogstandje. We hebben heerlijk gegeten, lekker koffie gedronken en de dag rond een uurtje of acht s'avonds afgesloten. Wat mij betreft een zeer geslaagde, gezellige dag!!

1 opmerking:

Petra zei

wat ons betreft was het ook een zeer geslaagde en gezellige dag.
Bedankt dat we mee mochten genieten van jullie avontuur.
we houden ons aanbevolen.
groetjes Petra