maandag 13 april 2009

Paasweekend klusweekend (op de boot natuurlijk....)

De pasen zit er weer op, het was een weekend met goed weer, lekkere temperaturen en zonder neerslag. Flink kunnen klussen dus.


Afgelopen vrijdag werd ik geholpen door Rosa. Zij heeft de hele kiel voor de tweede keer in de antilouling gesmeerd en één kant van het onderwaterschip gedaan. De andere kant heb ik zaterdag gedaan, die klus is dus gereed.


Ook is het onderste roerlager met epoxy ingelijmd. Tussen de romp en de roerlagerbus zat aan één zijde een spleet, die heb ik ook met epoxy dichtgezet. Ook de schroefas koker zit weer helemaal vast, zowel binnen als buiten is deze afgesmeerd met epoxy. Ook heb ik een laag gelcoat aangebracht. Deze moet nog even geschuurd worden, dan nog een likje antifouling en dan kan de schroefas weer gemonteerd worden.

Ook de nieuwe buisjes in de rand van de spiegel zijn afgewerkt met wat gelcoat.

Waar ik nog wel even achter kwam (had al het vermoeden), de "service" accu heeft zijn beste tijd gehad. Bij elk bezoek aan de boot afgelopen winter heeft de acculader de accu geladen, maar na de vorstperiode leek het er al op dat de accu zijn beste tijd had gehad. Afgelopen weekend heb ik na twee dagen laden een nacht lang een lampje aan boord aangelaten, dat resulteerde erin dat de volgende ochtend de accu niet meer voldoende lading had om de radio te laten spelen. Kortom, de accu zal nog even vervangen moeten worden. De huidige 100 Ah accu ga ik komende week vervangen door een nieuw 130 Ah exemplaar (Mastervolt AGM, wat staat voor Absorbed Glass Mat), iets meer capaciteit, altijd welkom als alle apparatuur als kolkast, kachel, verlichting etc. etc. erop moeten kunnen draaien voor langere tijd. De huidige acculader zou hierop moeten kunnen blijven laden volgens de specificaties.




Daarnaast zijn de navolgende kleine klusjes ook gereed:

- Waterpomp (voor het kraanwater) gemonteerd, deze lag los onderin het aanrechtkastje maar is nu netjes vastgezet met 4 parkertjes
- Aanvoerslang koelwater motor aangesloten
- Steuntje van plankje voorin aan stuurboord met epoxy vastgezet aan de binnenkant romp
- Naamstickers aan bakboord aangebracht
- Romp verder in de was gezet

Nog even twee plaatjes van het ingelijmde roerlager en de schroefaskoker, nog even wat afwerken en dan kunnen de schroefas en het roer weer gemonteerd worden (als ook het roer gerapareerd is dan....)





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi werk hoor.
Zie dat je je werk weer net als vroeger op pakt , zelfs Roland had het er over ... perfectionist.
Ben benieuwd of het allemaal naar behoren functioneerd zometeen.
Groetjes Marcel

Roland zei

perfectionist ?
mac-gyver bedoel je!