zaterdag 25 april 2009

Boot gedoopt

Eindelijk was het zover, op vrijdag 24 april 2009 is onze boot weer te water gelaten.

Gelukkig zonder problemen, geen lekkende of kapot gevroren afsluiters, alles volgens plan.

Zaterdag 25 april zijn familie en vrienden op de werf geweest. We hebben daar onze nieuwe aanwinst laten zien. Om ca. 11 uur hebben we de boot gedoopt. Marcel en Alleta hebben ons vorig jaar een fles champagne gegeven, dus die moest tegen het schip aan! Sjors, Rosa en Esmé hebben de boot gedoopt. Een eerste worp van de fles champagne door Sjors was geen succes, de fles klapte tegen de polyesteren romp en bleef heel. Sjors dorst een tweede gooi niet aan, dus heb ik (Ruud) de herkansing waargenomen. Een flinke worp tegen het anker resulteerde erin dat de champagne ons om de oren vloog, de stukken glas bleken achteraf tot een meter of 6 vanaf de boot te liggen. Gelukkig maar dat er geen glas het publiek in sprong.....

Al met al was het een leuke en gezellige ochtend waarin we weer even lekker konden bijkletsen met iedereen die op de doop was afgekomen.
In het begin van de middag droop iedereen weer af naar huis en hebben we de trossen losgegooid, op naar Zeeland voor een weekje vakantie aan boord van onze Miracle.

Geen opmerkingen: