vrijdag 3 april 2009

ff varen met de kids

Rosa en Sjors hadden zich hier al een hele tijd op verheugd en vandaag was het dan zover, we hebben de rubberboot opgehaald!
Gelijk maar even uitproberen, het was per slot van rekening een perfecte dag zonder wind, het zonnetje scheen heerlijk en de temperatuur lag rond de 20 graden.

Na een eerste poging de compartimenten vol lucht te blazen bleek bij het loskoppelen van de slang het compartiment gelijk leeg te lopen. Wat is dit dachten we, hebben wij dat weer! Maar ff bellen naar de winkel, waar ze ons vertelde dat het ventiel in een bepaalde stand moest staan zodat de lucht niet gelijk ontsnapt. Een nieuwe poging gedaan, nog een extra rubberen ringetje op de slang gezet omdat er nogsteeds wat lucht ontsnapte bij het hard oppompen van de boot, maar daarna verliep alles goed en kon het bootje het water in. Daarna de motor aan de spiegel hangen, goed vastzetten en starten maar.


Het was trekken en lopen, dus dat was in orde. De Suzuki even op gang laten komen en dan, varen maar! We hebben even een stukje naar de brug over de A4 gevaren, weer terug, waarna we nog even een stukje richting de Reineke Boulevard zijn gevaren. Op de terugweg richting de werf (Tijssen, waar ook de "Miracle" op de kant staat) hebben Rosa en Sjors zelf gevaren. Sjors nog een beetje onwennig, stuurde af en toe de verkeerde kant op. Daarna Rosa nog even een stukje varen, dat ging best goed! Het is natuurlijk even wennen, je moet er een beetje gevoel bij krijgen voordat je in een rechte lijn kan varen, maar dat komt met de tijd wel. In de komende vakantie vanaf 25 April kunnen ze genoeg oefenen. Eerst nog meer even doorklussen en zorgen dat de boot klaar is voor die tijd.

1 opmerking:

Anoniem zei

He ruud
Mooi ding man.
Enne niet te hard he.. ( niet zo golven!!!!!!!!) Die term ken je vast nog wel van vroeger.
Nou ja , we zien em wel in de meivakantie.
groetjes Marcel